Krýgl Pilsner Urquell 0,5 l je nový půllitr navržený v dílně renomovaného českého skláře Ronyho Plesla, jednoho z nejúspěšnějších a nejznámějších českých designérů. Sklenice svým rýhováním odkazuje na historickou tradici českého skla a je navržena tak, aby umožnila plnohodnotné vychutnání načepovaného piva.
Prosecco Foscaro Frizzante DOC je šumivé víno z italského regionu Veneto. Má světle žlutou barvu, chuť je ovocná měkká a svěží. Prosecco se vyrábí z hroznů odrůdy Glera, která je pěstována na pouze v Itálii. Může být skvělým aperitivem nebo vhodně doprovodí lehké masové a zeleninové pokrmy.
Podáváme při teplotě 6-8 °C. ...
Krýgl Pilsner Urquell 0,3 l je praktická sklenice navržená českým sklářem Ronym Pleslem, odkazující rýhováním na tradiční české sklářské umění. Menší objem 0,3 l je ideální pro rychlejší konzumaci piva, ochutnávky nebo menší porce, přičemž zachovává stejné funkční vlastnosti jako klasický 0,5 l krýgl.
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z amerického bílého dubu po období nejméně 4 let
Konzumace: nechlazený, s přidáním studené vody v oblíbeném poměru nebo s ledem a vodou či s jiným oblíbeným nealkoholickým nápojem (kolou, zázvorovou limonádou aj.), a jako důležitá báze ever- ...
🎄 Upozornění k expedici objednávky
Děkujeme Vám za Vaši důvěru a přízeň v letošním roce.
Upozorňujeme, že objednávku, kterou nyní odesíláte, budeme expedovat
nejdříve od 6. 1. 2026.
Důvodem je vánoční a novoroční přestávka v provozu.
Objednávku samozřejmě evidujeme a po obnovení provozu ji vyřídíme v pořadí,
v jakém byla přijata.
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z amerického bílého dubu po období nejméně 4 let
Konzumace: nechlazený, s přidáním studené vody v oblíbeném poměru nebo s ledem a vodou či s jiným oblíbeným nealkoholickým nápojem (kolou, zázvorovou limonádou aj.), a jako důležitá báze ever-greenů mezi míchanými nápoji (Whiskey Sour, Manhattan, Mint Julep aj.)
Hlavní znaky: mimořádně lehká a delikátní whiskey se silnou příchutí vanilky a karamelek, překvapivě dlouhé a intenzivní doznívání chuti na patře; nejprodávanější Bourbon Whiskey ve světovém měřítku
Prémiový bourbon Jim Beam Double Oak. Ke staření se stejně jako u všech ostatních výrobců bourbonu v Kentucky, používají vždy nové sudy z amerického bílého dubu. Unikátnost Jim Beam Double Oak však spočívá v tom, že je nechán zrát ne v jednom, ale postupně ve dvou čerstvě vypálených sudech. Zrající destilát tak do sebe pojme mnohem více aromatizujících...
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z...
V roce 1738 vzniká na farmě Morangie pivovar, který dává jméno i následně budované destilerii. Roku 1843 kupuje William Matheson licenci na výrobu whisky a stávající pivovar transformuje na destilerii. V roce 1887 vzniká společnost Glenmorangie Distillery Company Ltd. A stávající destilerii modernizuje. V roce 1918 destilerii kupuje společnost Mac Donald...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně medové plástve a sluncem rozpáleného dřeva. Ovšem vůně slibuje mnohem více, než člověk ve skutečnosti dostane. Nalitý ve sklenici má barvu lipového čaje s medem. Chuťově je Jameson značně plochý a nevýrazný, nasládlá chuť je doprovázena krátkým nahořklým dřevitým dozvukem. Ve vůni i...
Jim Beam Apple je nová ochucená whiskey, která kombinuje lahodnou chuť bourbonu se svěží příchutí jablek. Na zlatavě medovou barvu navazuje vůně svěžího čerstvého jablka s nádechem karamelu a vanilky. Ovocná, svěží chuť jablka se harmonicky doplňuje s karamelizovanými tóny bourbonu. V závěru lehká příchuť jablka s náznaky dubu. ...
Jameson Black Barre je limitovaná edice Irské whiskey, která obsahuje výrazný podíl pot still whiskey a malý podíl unikátní nasládlé obilné whiskey. Tato whiskey zraje ve 2x vypálených sudech po bourbonu, které jí dodávají charakteristické dřevité, kořeněné a vanilkové tóny, a v sudech po sherry, které tyto tóny zjemňují. ...
Jim Beam Devil's Cut Whisky je nový bourbon od Jima Beama. Chuť je plná se silným tónem dubu a dotekem vanilky, s dlouhým a hebkým závěrem. Jak klasický bourbon v sudech zraje, část z něj se vypařuje ("Angel's share") a část z něj zůstává uvězněna v dubových sudech ("Devil's cut"). Experti od Jima Beama vyvinuli způsob, jak získat zpět odleželou whisky po...
Jim Beam Red Stag - shot drink nové generace. Největší inovace v oblasti bourbonu za poslední desetiletí. Red Stag má vynikající chuť, díky které získává nové konzumenty v kategorii bourbonů (až 45% konzumentů Red Stag v USA jsou ženy).
Jim Beam Apple je nová ochucená whiskey, která kombinuje lahodnou chuť bourbonu se svěží příchutí jablek. Na zlatavě medovou barvu navazuje vůně svěžího čerstvého jablka s nádechem karamelu a vanilky. Ovocná, svěží chuť jablka se harmonicky doplňuje s karamelizovanými tóny bourbonu. V závěru lehká příchuť jablka s náznaky dubu. ...
Tuto whisky vytvořil náš mistr palírník Jim McEwan z jednotlivě vybraných sudů, tak aby vynikl klasický a elegantní styl palírny Bruichladdich. Je vyrobena 100% ze skotského ječmene, pomalu destilovaná a po celou dobu zrající na březích jezera Lochindaal v kvalitních sudech z amerického dubu. Je absolutně bez rašelinového charakteru a vyjadřuje vše čím je...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně medové plástve a sluncem rozpáleného dřeva. Ovšem vůně slibuje mnohem více, než člověk ve skutečnosti dostane. Nalitý ve sklenici má barvu lipového čaje s medem. Chuťově je Jameson značně plochý a nevýrazný, nasládlá chuť je doprovázena krátkým nahořklým dřevitým dozvukem. Ve vůni i...
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z...
Jim Beam Honey má zlatě jantarovou barvu, typicky bohatou chuť bourbonu ochucenou sladkým medem, s vanilkovými a dubovými tóny na pozadí.
Jim Beam hrdě navazuje na dvě stě let trvající tradici rodiny Beamů. Při jeho výrobě si naši zkušení destiléři vzali jako základ bourbon Jim Beam, který dochutili pravým včelím medem. V dějinách Jim Beam tak vznikla...
Bushmills malt 10 let - má sytě zlatavou barvu a příjemnou sladovou vůni. Aroma je zprvu lihovité, se slabými náznaky soli a pryskyřičné trpkosti, později převládne medová vůně sladu se slabým ovocným nádechem. Je to vazká, olejnatá whiskey. I v chuti je cítit náznak soli a při prvních doušcích je překvapivý zejména její kořenitý charakter. Při dalších...
Jameson Caskmates Stout Edition je whisky, která zraje v dubových sudech po pivu. Má tak jedinečnou chuť s jemným nádechem chmele, kakaových bobů, marcipánu a spáleného dubu.
Irská whisky je vyráběna v kotlíkovém destilačním přístroji. Od skotské se liší tím, že se třikrát pálí a v irských sladovnách se při sušení nepoužívá rašelinový oheň. Whisky tak...
Fujimi Japanese Whisky je japonská blended whisky, jejíž název „Fujimi“ znamená „nesmrtelnost“ nebo „dlouhověkost“. Tato whisky je poctou tradičním japonským hodnotám a kultuře. Je pečlivě vytvořena s cílem dosáhnout harmonické rovnováhy chutí, přičemž zraje v dubových sudech, které jí propůjčují jemnou komplexnost a hloubku.
Váš podnět byl odeslán a bude ho posuzovat moderátor.
Váš podnět nelze odeslat
Napište svou recenzi
Zkontrolovat před odesláním
Váš komentář byl přidán a bude zobrazen po schválení moderátorem.
Vaši recenzi nelze odeslat
Vyrábí se kontinuální destilací ze směsi kukuřice (jistě více než 70 %), žita a ječmene, smíchané dle přísně tajného předpisu, za použití 41 % tekutého rezidua z 1. stupně předchozí destilace (označovaného jako „sour mash“ a určeného k zajištění kontinuální chuti výsledného produktu).
Zraje v nových mimořádně silně vypálených (na nejvyšší # 4) sudech z amerického bílého dubu po období nejméně 4 let
Konzumace: nechlazený, s přidáním studené vody v oblíbeném poměru nebo s ledem a vodou či s jiným oblíbeným nealkoholickým nápojem (kolou, zázvorovou limonádou aj.), a jako důležitá báze ever- ...