Krýgl Pilsner Urquell 0,5 l je nový půllitr navržený v dílně renomovaného českého skláře Ronyho Plesla, jednoho z nejúspěšnějších a nejznámějších českých designérů. Sklenice svým rýhováním odkazuje na historickou tradici českého skla a je navržena tak, aby umožnila plnohodnotné vychutnání načepovaného piva.
Prosecco Foscaro Frizzante DOC je šumivé víno z italského regionu Veneto. Má světle žlutou barvu, chuť je ovocná měkká a svěží. Prosecco se vyrábí z hroznů odrůdy Glera, která je pěstována na pouze v Itálii. Může být skvělým aperitivem nebo vhodně doprovodí lehké masové a zeleninové pokrmy.
Podáváme při teplotě 6-8 °C. ...
Krýgl Pilsner Urquell 0,3 l je praktická sklenice navržená českým sklářem Ronym Pleslem, odkazující rýhováním na tradiční české sklářské umění. Menší objem 0,3 l je ideální pro rychlejší konzumaci piva, ochutnávky nebo menší porce, přičemž zachovává stejné funkční vlastnosti jako klasický 0,5 l krýgl.
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se p ...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se předává z generace na generaci více než 100 let.
Výsledkem jedinečného spojení je temně medová barva. Jemná, vytříbená chuť evokuje lásku a vášeň, se kterou je Metaxa vyráběna. V každé láhvi se ukrývá více než 2000 hodin slunečního svitu.
Metaxu si můžete vychutnat samotnou, s ledem, nebo namíchanou s vaším oblíbeným nealkoholickým nápojem. Jakkoliv se rozhodnete, sami poznáte, že základem je především středomořské slunce, které rozzáří vaši duši.
Od koňaků se Metaxa liší svým místem původu, neboť pochází z Řecka, nikoliv z francouzské oblasti Cognac.
Výrábí se destilací vína vyrobeného z 60 % hroznů vypěstovaných výhradně v oblasti Grande Champagne a 40 % hroznů vypěstovaných v Petite Champagne, které leželo tzv. „na kalech“ v menších bečkách (pojem Fine Champagne znamená směs koňaků výhradně z obou Champagnes, přičemž ty z Grande Champagne musejí převažovat). Zrání: Průměrná doba zrání koňaků...
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 7 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s...
Ararat 20 YO Nairi – Název získal podle jedné z nejmocnějších zemí Nairi, předchůdce dnešní Arménie, která byla známá svým nedobytným hlavním městem Tušpa. Nairi má nádherně sytou tmavě jantarovou barvu a jemnou vůni přecházející do cedrových tónů.
Ararat je legendární arménské brandy. Již od roku 1887 je součástí života milovníků brandy mnoha generací a...
Lahodný, čtyřletý koňak s odkrytým aroma. vůně čerstvé vanilky je doplněna o podtón s příchutí kůže.
Směs z oblastí: Borderies, Bons Bois a Fins Bois
...
Zralý, desetiletý koňak s nepatrně dřevitým nádechem a chuťovými odstíny lískových oříšků, dušených broskví a červeného ovoce.
Směs z oblastí: Borderies, Bons Bois a Fins Bois
...
Váš podnět byl odeslán a bude ho posuzovat moderátor.
Váš podnět nelze odeslat
Napište svou recenzi
Zkontrolovat před odesláním
Váš komentář byl přidán a bude zobrazen po schválení moderátorem.
Vaši recenzi nelze odeslat
Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech.
Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se p ...